Apa itu logo-png-formulasi

Merupakan minuman kesihatan yang berasaskan ramuan yang diiktiraf sebagai Makanan Sunnah seperti Kurma, Madu, Habbatus Sauda’, Buah Tin, Zaitun, Delima & Air Zam-zam. Diperkaya dengan kehebatan Gam Arab sebagai Prebiotik Semulajadi & herba tradisi seperti Za’faran, Ginkgo & Sirih. Juga herba khusus Tribulus, Guarana & Ashwaganda (Kekanda) serta Passiflora, Pegaga & Manjakani (Adinda) juga Badam dan Bayam (Junior).

Mengapa logo-png-formulasi

Berdasarkan Testimoni Nyata Pengguna, Qaseh Gold telah memberikan impak dan kesan yang positif dalam masa minimum satu minggu (berdasarkan perkongsian testimoni oleh pengguna dan mungkin berbeza mengikut individu). Formulasi Makanan Sunnah Qaseh Gold adalah makanan kesihatan yang dirumus tanpa menggunakan bahan kimia berbahaya yang bakal meninggalkan kesan negatif dalam jangka masa yang panjang. Sebaliknya, hampir keseluruhan kandungan Qaseh Gold adalah berdasarkan bahan semulajadi dan organik.

Siapa yang perlukan logo-png-formulasi

 Suami@Ayah, Isteri@Ibu, Warga Emas, Pekerja yang menggunakan tenaga fizikal, Pekerja yang banyak menggunakan tenaga minda@berfikir, Pasangan yang akan mendirikan rumahtangga, Pasangan yang berusaha untuk mendapatkan zuriat, Wanita mengandung, melahirkan & menyusu, Pelajar Universiti@Kolej, Ahli sukan, Kanak-kanak 5 tahun ke atas.

ikon-kurmaKURMA || Buah 1001 fungsi yang dikisahkan di dalam Surah Maryam! Kaya dengan gula semulajadi untuk membekalkan tenaga fizikal & minda.Kajian menunjukkan kurma mengandungi konsentrasi anti oksida polyphenol yang tertinggi di antara buah-buahn kering. Amalan memakan kurma turut boleh membantu menstabilkan emosi. Kurma juga kaya dengan serat untuk membantu pelawasan

KISMIS || Kismis mebekalkan tenaga dan meningkatkan keupayaan minda! Bercirikan anti bakteria & anti oksidan supaya tubuh kuat melawan jangkitan. Mengandungi mineral yang melindungi gigi & mata serta menguatkan tulang. Kismis juga mengandungi Magnesium yang baik untuk sistem saraf, fungsi otot dan penukaran gula kepada tenaga. Juga mempunyai Kalium yang mengoptimumkan kadar denyutan jantung supaya sentiasa normal dan mengekalkan tekanan darah.

maduMADU || Dalam Surah An-Nahlu ayat 69, Allah telah memberi penegasan tentang kehebatan madu sebagai penawar kepada pelbagai penyakit. Tidak dapat disangkal lagi, madukaya dengan vitaman & mineral untuk menyokong sistem tubuh yang sihat. terkenal sebagai agen mencerdaskan minda & meningkatkan tenaga! Madu bercirikan anti bakteria, anti oksidan & anti virus untuk menguatkan sistem imun badan.

ikon-delimaDELIMA || Antara buah yang disebut di dalam Al-Quran. Pepatah Melayu ada memberi kiasan ” merah bak delima merekah”. Secantik isinya, delima juga kaya dengan vitamin & mineral serta anti oksidan yang dapat mengekalkan perjalanan darah yang lancar ke seluruh tubuh serta membantu membaikpulih sel tubuh yang rosak akibat radikal bebas.…………………………………………………………………………………………………….

ikon-minyakzaitunMINYAK ZAITUN || Meruapakan salah satu warisan Rasulullah S.A.W yang cukup unik! Minyak Zaitun kaya dengan vitamin E & Polyphenols, sejenis anti oksidan yang berupaya melindungi sel tubuh dari kerosakan. mengamalkan minyak zaitun dalam diet seharian boleh membantu memberi perlindungan awal kepada tubuh daripada risiko penyakit berbahaya seperti masalah jantung.

ikon-tiinTIIN || Disebut secara khusus dalam Surah At-Tiin, dan pastinya mempunyai nilai kesihatan yang banyak! Merupakan sumber mineral, vitamin, & anti oksidan yang membantu meningkatkan keupayaan tubuh serta menguatkan sistem ketahanan tubuh bagi melawan jangkitan. Juga dikatakan berupaya melegakan keletihan dan merangsang peningkatan & lonjakan  kuasa otak bagi mengoptimumkan produktiviti badan serta daya fokus kepada otak. ……………………………………………………………………………………………………………………..

ikon-habbatussaudaHABBATUS SAUDA’ || Dalam satu hadis yang cukup memebri harapan, Nabi Muhammad S.A.W menyifatkan Habbatus Sauda’ sebagai menjadi salah satu penawar kepada pelbagai penyakit melainkan mati. Kajian mendapati herba ini berupaya meningkatkan sistem imun tubuh & membekalkan tenaga kerana cirinya yang anti bakteria, anti virus, anti histamin, anti fungus & anti oksidan. Membantu melegakan pelbagai penyakit seperti asma, bronkitis, eczema, alahan & batuk.

ikon-airzamzamAIR ZAM-ZAM || Air yang penuh keberkatan & berupaya melegakan pelbagai penyakit. Mengandungi mineral yang lengkap & seimbang yang dapat membantu meningkatkan sistem imun tubuh. Sabda Nabi S.A.W “Air zam-zam itu mengikut apa yang diniatkan oleh peminumnya(hajatnya)”.

 QG-kekanda-bar

Meningkatkan stamina & membekalkan tenaga segera & berpanjangan, membantu anda berperanan sebagai anak, suami, bapa & profesion anda dengan lebih cemerlang.
Mengandungi TRYPTOPHAN yang membantu menstabilkan mood dan menjadikan anda lebih ceria. Menjadikan anda sentiasa boleh beradaptasi dengan pelbagai situasi dan keadaan.
Melancarkan sistem perkumuhan dan sistem penghadaman untuk kualiti hidup yang lebih baik serta meningkatkan tahap kesihatan anda.

diperkuat-dengan(baru)

icon-guaranaGUARANA || Khasiat yang tersembunyi di dalam buah ini ialah dapat mengembangkan saluran darah, mengurangkan rasa mengantuk, mengurangkan sakit kepala, menurunkan berat badan, membantu mengosongkan kandungan usus, menguatkan daya ingatan, meningkatkan tenaga dalaman, menguatkan ketahanan badan dan sekaligus bertindak sebagai agen awet muda.

ASHWicon-ashwagandhaAGANDHA || Disebalik nama yang sukar disebut ini terselindung manfaat yang sangat berfaedah. Ashwagandha juga sering dikenali sebagai “ginseng India”. Antara manfaat yang doleh didapati ialah boleh melindungi daripada radang dan kerosakan rawan yang dikaitkan dengan osteoartritis. Juga berfungsi sebagai anti kebimbangan yang untuk menghilangkan rasa resah. Herba ini juga membantu menormalkan gula di dalam darah dan meningkatkan sensitiviti insulin.

TribulusTRIBULUS || Herba ini telah digunakan secara meluas di seluruh dunia untuk merawat pelbagai penyakit khususnya berkaitan dengan seksual manusia. Dalam sejarah Greek, ianya digunakan secara meluas untuk mengubati sakit kepala, gangguan saraf, sembelit dan disfungsi seksual. Di China dan India, herba ini digunakan sebagai penawar hati, buah pinggang, urinari dan kardiovaskular.

 QG-adinda-bar

Membantu menstabilkan hormon kewanitaan anda & mengatasi masalah wanita seperti keputihan serta menyokong penyusuan susu ibu dengan meningkatkan keaktifan hormon berkaitan.
Mengandungi bahan yang kaya dengan ciri anti oksidan & anti bakteria yang menyokong kesihatan dalaman anda serta memberi kesan awet muda secara semulajadi.
Merangsang tenaga fizikal & minda serta menstabilkan emosi agar anda dapat menjalankan tanggungjawab sebagai anak, isteri, ibu dan pekerja dengan lebih cemerlang!

serlahkan

icon-passifloraPASSIFLORA || Kajian telah menemui keupayaan herba ini untuk menjaga kecantikan wajah, penghilang kerut pada wajah, mencegah hipertensi, anti keradangan, menurunkan kolestrol, melancarkan pengedaran darah dan juga berfungsi sebagai antiseptik semulajadi yang boleh membantu sistem imuniti badan sekaligus menguatkan sistem pertahanan tubuh. ………………………………………………………………………………………………………..

icon-manjakaniMANJAKANI || Herba ini sangat sinonim dengan wanita dan diketahui umum mengenai kelebihannya. Pelbagai khasiat yang bermanfaat untuk wanita dapat diekstrak dari herba ini. Antaranya sebagai antioksida yang melambatkan proses penuaan sel, mencegah kencing manis, mencegah barah payudara & rahim, astrigen yang mengawal kulit kering & berminyak. Selain itu juga berfungsi sebagai penguat gigi & tulang keranan menyimpan kandungan kalsium yang tinggi.

 QG-junior-bar

Membekalkan tenaga dan menderdaskan minda dan merangsang emosi positif kanak-kanak. Qaseh Gold Junior boleh diambil seawal usia 1 tahun.
Menguatkan sistem imum badan anak-anak tanpa menghadkan pergerakan mereka yang sentiasa aktif serta melindungi mereka dari jangkitan kuman dan bakteria.
Madu, kurma dan kismis yang kaya dengan glukosa dan fruktosa semulajadi dapat membantu membekalkan tenaga segera kepada tubuh badan serta merangsang sistem otak.

tingkatkan

icon-bayamBAYAM || Adakah kita masih ingat dengan kartun Popeye yang menjadi kuat setiap kali memakan bayam? Tidak dinafikan bayam ialah sayuran yang padat dengan khasiat kesihatan! Mengandungi flavonoid yang berfungsi sebagai anti oksidan & anti inflamasi untuk meningkatkan kuasa sistem imun. Kaya dengan pelbagai vitamin & mineral seperti zat besi yang dapat membantu mengatasi masalah anemia & keletihan serta kalsium & magnesium untk pembentukan tulang & gigi yang kuat.

icon-badamBADAM || Badam termasuk dalam keluarga kekacang. Mengandungi riboflavin untuk merangsang aktiviti minda & meningkatkan stamina tubuh! Merupakan sumber mineral, vitamin E & mineral seperti kalsium, magnesium, potasium & zat besi serta anti oksidan flavonoid untuk menyokong & mengimbangi kesihatan yang baik.  ………………………………………………………………………………………

icon-pegagaPEGAGA || Pegaga juga dikenali sebagai gotu kola, mengandungi banyak manfaat kesihatan! Antaranya untuk membantu melegakan masalah eczeme, jangkitan pernafasan, asma, demam, selsema & insomnia. Pegaga juga dipercayai dapat meningkatkan keupayaan mental & mencergaskan tubuh.